FETÖ/PYD silahlı terör örgütü soruşturması tüm hızıyla devam ediyor. Mahrem imamı olan 3 sanık hakkında 10'ar yıl hapis cezası uygulanmasına karar verildi.
FETÖ/PYD terör örgütü yapılanması her geçen gün kayıp veriyor. Örgüt hakkında yapılan soruşturma derinleştikçe ortaya çıkan yeni terimler ve örgüt rütbeleri göze çarpıyor. Örgüt yapılanmasının çözülmeye başlaması ile tutuklanan kişi sayısı gittikçe artıyor. Mahrem imamı kavramı ise örgütün yargı görevlisi, asker, polis, idari amir olması için yetiştirdiği öğrencilerin takibini yapan kişiye verilen addır. Ev imamlarından farklı olarak örgüt ile öğrenciler arasındaki bağlantının kesilmemesi için çabalıyor. Şehir veya ünvan değişikliği yapan öğrenciler yeni mahrem imamlarına atanıyordu. Askeri ve polis okullarında ibadet yapılmaması konusunda kesin hükümleri bulunan mahrem imamları dikkat çekmemeye çalışıyordu. Bunun yanı sıra 7. sınıftaki çocukların cemaat okulları ile bağlantısını koparıp başka okullara taşıyarak FETÖ-Öğrenci ilişkisini gizliyordu. Mahrem imamları örgüt yapılanması içerisinde öğrencilerin danışmanı olarak görev alıyor ve üstlerine gelişmeler hakkında rapor veriyordu.
Kayseri'de yürütülen FETÖ/PYD terör örgütü soruşturması kapsamında 3 sanık yakalandı. Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda 3 sanığa 10'ar yıl hapis cezası uygulanması kararı çıktı. Tutuklu sanıklar S.K., Y.D., S.Ö. ve müdafileri mahkeme salonunda hazır bulunduğu görüldü. Tutuklu sanıklar ve avukatları yaptıkları savunmalarda suçsuz olduklarını iddia etti. Değerlendirmeyi yapan mahkeme heyeti sanıklar hakkında 10'ar yıl hapis cezası verdi.