45 bin lira değerindeki kabloları çalanlar düzenlenen operasyonla beraber yakalandı. Kayseri’nin Sarız ilçesinde fiyatı tam olarak bilinmese de yaklaşık olarak 45 bin lira değerinde trafo ve enerji nakil kablosu çalan 2 kişi yapılan operasyonla tutuklandı.

Yapılan suç Kayseri’nin ilçesi olan Sarız’da gerçekleşti. Sarız İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 29 Ocak’ ta, Altısöğüt Mahallesi’ne elektrik dağıtımını sağlayan haberleşme ve enerji nakil kablosu ile direklere monte edilmiş olan demir aksanların çalındığı bilgisi üzerine vakit kaybetmeden harekete geçti. Sarız İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, plakası açıklanmayan büyük bir kamyoneti durdu. Jandarma Ekipleri şüpheli olan bu kamyonette arama yaptı. Kamyonette yapılan bu aramada, trafo, elektrik kablosu ile elektrik direklerine ait olan demir parçaları ve kablo kesmek için kullanılan makas ele geçirildi. Bunun üzerine Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafında bu 2 kişi yi göz altına aldı.

45 liralık değerinde olan trafo ve enerji iletmek için takılan kabloların çalınması üzerine verilen ihbarda da doğruluğunu gösterdi. Jandarma ekipleri tarafından göz altına alınan bu 2 kişinin işlemleri başlatıldı. Göz altına alınan suçluların işlemleri bittikten sonra adliye ye sevk edilmişti. Sevk edildikleri adliyede mahkeme kararı ile şüpheliler tutuklandı.