Uyuşturucu satışından yargılanan suçluya 12,5 yıl hapis. Kayseri’de ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklu yargılanan Hacı Altun’a mahkeme heyeti tarafından 12,5 yıl hapis cezası ve 25 bin lira da para cezası verildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda 5 şüpheli göz altına alınmış, ev, araç ve üst aramalarında, parçalar halinde eroin, bonzai, ecstasy, uyuşturucu madde ticaretinde kullanılmakta olan hassas terazi ele geçirilmişti. Şüphelilerden Hacı Altun (39) ve Esat Göğderen (32) tutuklanırken, diğer sanıklar H.K. (34), B.Y. (41) ve S.Y. (20) serbest bırakıldı.

2 kişi tutuklanıp 3 kişi mahkeme heyeti tarafından serbest bırakıldı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Hacı Altun ve Esat Göğderen mahkemede hazır bir şekilde bulundu. Haklarında yapılan suçlamaları kabul etmeyip red eden sanıklar, beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu, tutuklu sanıklardan Hacı Altun’ un 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi ve 25 bin lira da parayla cezasını kararlaştırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verildi. Esat Göğderen ise kullanıcı olmak suçundan 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla tahliyesine mahkeme heyeti tarafından karar verildi.