Oğlunu evlendirmek isteyen anne oğlu evlenmeyi istemeyince düğünde taktığı altını geri istedi. Yaşanan bu tuhaf olay Kayseri’de oldu. Kayseri’ de bir anne, oğlu evlenmeyince komşusuna mektup yazıp, komşu kızının düğünün düğününde taktığı çeyrek altını geri istedi.

Oğlu belki bir gün evlenirse diye komşusunun kızına altın takmıştı fakat oğlu evlenmemekte ısrarcı olunca annesi taktığı altını komşusundan geri istedi. Kayseri’ de M.K., komşu kızının düğününe gidip çeyrek altın takıp komşusu M.Ç.’ ye mektup yazdı. Mektubunda, düğünde taktığı çeyrek altını geri isteyen M.K., oğlunun evlenmemesi ve altının kendilerine geri dönmemesini neden olarak gösterdi.

Mektubun yazıldığı M.Ç’ nin, oğlunun sosyal medya hesabında ailesine gönderilen mektubu paylaşmasıyla gün yüzüne çıktı. M.Ç.’ nin paylaştığı mektupta şu ifadeler yazıyor: ‘’Bugün bunu da gördük. Eve kadar gelip bu yazıyı getirmiş.’’ Dünyada bazı kültürlerde görülen düğünlerde altın yada para takarlar. Maksat, gelin ve damada yeni hayatlarında maddi anlamda yardımcı olmak ve borçlarını daha kolaylıkla ödemelerini sağlamaktır. Bu gelenek en çok Hindistan da olup fakat Türk kültüründe de olduğu bilinmektedir. Takılan altın yakın akrabadan gelmiyorsa daha çok borç nitelinde oluyor. Kendi düğününde altın takılan gelin yada damat veya onların ailesi, altın takan kişinin de aynısını takması icap eder. Böylelikle yeni evlenen çifte maddi anlamda o sıra da destek vermiş olunur.