Kocasinan Belediyesi tarafından çiftçilere siyez buğdayı dağıtıldı. Ayrıca, tavuk gübresi de verildi. KAYÇEV tesislerinde düzenlenen törene yüzlerce çiftçi iştirak etti. 10 bin dönümlük araziye ata tohumu ektiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘’Çiftçilerimize ücretsiz tohum, kökeni 10 bin yıla dayanan siyez buğdayı ve gübreyi ücretsiz olarak dağıttık. Çiftçimizi her zaman destekleyeceğiz’’ diye konuştu.

Hasanarpa Mahallesi’nde bulunan KAYÇEV tesislerinde düzenlen programa; Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.Geçen yıl ekimi yapılan ve bu yıl hasadı gerçekleştirilen siyez buğdayının Kocasinan’da yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, yapılan uygulamanın Türkiye’ye model olduğunu ifade etti. Uygulamayla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşayacağına dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Dağıttığımız siyez buğday tohumları, çiftçilerimiz tarafından Kocasinan’ın verimli ve bereketli topraklarında ekilecek. Geçtiğimiz yıl, KAYÇEV işbirliğiyle 10 bin dönümlük arazide ata tohumlarının ekimini yaptık ve bu yıl ise hasadını gerçekleştirdik. Uygulama neticesinde elde ettiğimiz tohumları çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bir dönüm araziye tekabül eden 10 kilo torba şekilde 2 adet çiftçilerimize vererek, bu işin başlangıcını yapıyoruz. Bu şekilde buğdayın Kocasinan’da geniş bir yelpazeye hitap ederek, hasadı gerçekleşecek. Özellikle tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kayseri’deki tarım ve hayvancılığın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Kocasinan Belediyesi olarak çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin daha bereketli ve verimli olması için gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra hayata geçireceğimiz çalışmalarımızla çiftçilerimiz, daha bereketli ürünler elde edecektir. Bu gibi değer üreten çalışmalarımızla insan sağlığına da katkı sağlamış oluyoruz.” diye konuştu.

Çiftçiler ve muhtarlar ise uygulama sayesinde hem tüketicilere sağlıklı bir ürün sunacaklarını hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere toplam 2 ton siyez buğday tohumu ve KAYÇEV’in ürettiği organik tavuk gübresi dağıtıldı.