Kocasinan Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanına yeni park ve bahçeler inşa edilmeye devam ediyor. Kocasinan’daki parkların daha işlevsel olmasına dikkat ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘’Parkların daha yeşil olmasını sağlıyoruz. Ayrıca, konforu artırmaya da özen gösteriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız en iyi hizmetten yararlanabiliyor. Park sayısını artıracağız’’ diye konuştu.

“Kocasinan’da yaptığımız tüm parklarımızın daha fonksiyonel olmasına önem veriyoruz.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, daha yeşil ve konforlu Kocasinan için yoğun gayret sarf ettiklerini belirtti. İlçe genelinde fiziki mekanların daha güzel olmasına büyük önem verdiklerine dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak bir yandan mevcut parkları yeniliyor, diğer yandan ise ihtiyaç olan mahallelerde yeni parklar yapıyoruz. Mevcut parklarımızı yenilerken daha fazla yeşil alan olması için hassasiyet gösteriyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında parklarımızda; mümkün oldukça sert zeminleri ve taşlık alanları azaltıp, yeşil alanları ise artırıyoruz. Bununla birlikte amacımız parklarda; çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve yaşlıların verimli ve keyifli vakit geçirebilecekleri mekanları inşa etmektir. Bunlardan bir tanesi de 'Kafe Sinan Çaycı' çalışmamızdır. Bu gibi mekanları, parklarımızın içerisinde ihtiyaç duyulan mahallelere kazandıracağız. Parklarımızın içerisine yaptığımız bu mekanlara; 7’den 70’e herkesin gelip, muhabbet edebileceği ve kitap okuyabileceği imkanlar sunarak, keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızın oyun alanı ve yetişkinlerin spor alanları olan parklarımızı, daha fonksiyonel hale dönüştürüyoruz. Amacımız; parklarda, herkesin daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, ihtiyaç olan her bir mahallede yeni park alanları yapmakla birlikte mevcut parkları da program halinde yenilediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Çolakbayrakdar, inceleme sırasında yoğun ilgisiyle karşılaştığı bölge sakinleriyle de keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Vatandaşlar ise Kayseri’nin sosyal yaşamına renk katan parkları daha da güzelleştirdiği için Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.