Kocasinan Belediyesi tarafından temizlik ve dezenfekten çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Toplum sağlığının her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ''Sağlıklı bir toplum için korona virüsüne karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Ekiplerimiz aralıksız olarak kamuya açık alanları dezenfekte ediyor. Sağlık ocaklarından okullara kadar her yeri temizliyoruz'' diye konuştu. 
Toplumun sağlığını ilgilendiren konularda çok hassas davrandıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; “En büyük gayemiz; daha sağlıklı toplumlar oluşturmaktır. Sağlıklı bir toplum için gösterdiğimiz titizliği ve gayreti bu dönemde de artırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda tedbir amaçlı olarak toplumun sık kullandığı alanların hijyen temizliğini yapıp, dezenfekte ediyoruz. Hemşehrilerimizin daha sıhhi bir ortamda hizmet almasını sağlamak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelmektedir.“ ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesi'ne bağlı ekipler dezenfekte ve hijyen çalışmaları kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı; sağlık ocakları, kamu kurumları, okullar, camiler, belediye hizmet binalarını ilaçlayarak dezenfekte ediyor.