Kocasinan Belediyesi Akademik Gençlik Merkezi yeni kurslarıyla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Kurs programına son olarak ‘’Kodlama-Robotik’’ kursunu ekleyen Kocasinan Belediyesi hem teknolojiye hem de gençlere yatırım yapıyor.

 Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen halk eğitim kurslarına ilgi her gün artıyor. Erciyes Evler mevkisinde bulunan Akademik Gençlik Merkezi binlerce vatandaşın farklı alanlarda kurs almasını sağlıyor. Gelişen teknolojiyi ve çağın ihtiyaçlarını doğru yorumlamayı başaran Kocasinan Belediyesi bilgisayar kurslarına ağırlık veriyor. Son olarak Robotik-Kodlama kursunu açan Kocasinan Belediyesi gençlerin teknoloji üretimine katkı sağlamayı hedefliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri verilecek olan kursa 12 ile 15 yaş grubundaki çocuklar katılabiliyor. Sabah ve öğlen saatlerinde olmak üzere iki gruba Robotik-Kodlama kursu verilecek. Ayrıca, Cuma günleri de 16 yaş ve üzeri kişilerin katılabileceği özel bir seansta yapılacak. Kurslarda kullanılacak olan materyaller son teknoloji ürünleri olacak. Ayrıca, bilgisayarlarda kod yazmaya uygun özellikleri barındırıyor.

 Robotik-Kodlama kurslarının ülkemizin teknolojideki gelişiminde önemli bir rol üstleneceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, ‘’Belediye olarak Akademi Gençlik Merkezlerine büyük önem veriyoruz. Binlerce kişinin eğitim aldığı merkezlerimiz sayesinde geleceğe yatırım yapıyoruz. Özellikle gençlerin erken yaşlarda teknoloji üretimine atılması gerekiyor. Gelişmiş ülkeleri incelediğimizde çocukların aldığı eğitimi görüyoruz. 7’den 70’e herkesin donanım sahibi ve eğitimli olabilmesi için kursların yaygınlaşması gerekmektedir. Okuma yazma kurslarından kodlama kurslarına kadar farklı alanlarda eğitim veriyoruz. Genç nesiller teknolojiyi sadece kullanmakla yetinmemeli aynı zamanda üretiminde de yer almalıdır. Robotik kurslarını robot yapımının temel noktalarını öğrenecekler. Bu sayede ilgi alanlarını belirleyerek üniversite eğitimlerinde de aynı yoldan ilerleyecekler. Anne ve babalar çocuklarını kurslarımıza getirerek öğrenimleri için katkı sağlamalıdır. Hedefimiz robotik ve kodlama alanlarının toplumumuzda yayılması ve gelişmesidir’’ diye konuştu.