Kayseri’de 11 yaşındaki öz kızına açıkça cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile birlikte tutuklu yargılanan 36 yaşındaki babaya 'çocuğun nitelikli istismar' suçundan 30 yıl, 'müstehcenlik' suçundan da tam 1 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın karar duruşmasında tutuklu sanık olan İskender D.B.(36) isimli şahıs, ve kızı için şikayetçi olan anne H.B.(28) ve avukatlar duruşmada hazır bulundu. Cinsel istismarda bulunan sanığın öz kızı A.B.(11) isimli küçük kız ise duruşmaya katılmadı.

36 yaşındaki tutuklu olan sanık İskender D.B. mahkemede üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, 'Bildiğim tek şey yalan söyledikleridir. O benim göz bebeğimdir, evladımdır. İddiadan ötesi yok. Sevdiğim kadına husumetinden dolayı yalan söylüyorlar. Evleneceğim iffetli kadıncağızı, bu eşim olacak kadın kocasına söylemekle tehdit ediyor. İffetli kadına iftira atıyor. Evet porno izledim, karılık yapsaydı da izlemeseydim. Kayserili değil, Samsunluyum, burada kimsem yok, delil toplayamıyorum, beraatımı değil, tahliyemi istiyorum' diye konuştu.

'Tüm annelerden özür diliyorum, utanıyorum'

Mağdur tarafın avukatı Ali Fidan ise 'Türk toplum örf ve adetlerimize uygun en üst hadden cezalandırılsın. Ben terbiyemden ötürü konuşamıyorum. Söyleyemediğimiz, konuşamadığımız utandığımız olaylar var. Tüm annelerden özür diliyorum, nasıl sapkınlık içerisinde olduğu raporda yer alıyor. Baba olarak duygularımla hareket etmek istemiyorum ama bu sanık hem cinsim olduğu için utanıyorum. Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz'  derken, şikayetçi anne H.B. ise sanığın en ağır şekilde cezalar almasını istedi.

Kızın Verdiği İfadeler İse Duyanların Vicdanını Sızlattı!

Pedagog bir hekim eşliğinde önceki mahkemede ifade veren 11 yaşındaki mağdur A.B.’nin anlattıkları kan dondurmuştu ve öz babasının kendisine karşı işlediği cinsel istismarı anlatırken küçük kızı dinleyen herkesin kanı donmuştu. Annesinin uykusu ağır olduğu için babası İ.D.B.’nin sürekli yanına yattığını anlatan mağdur A.B., ifadesinde şunları söyledi ;

- '2018 yılı Kurban Bayramı sonrası bunları yapmaya başladı. 15-20 defa sürtünerek, 30-40 defa nitelikli cinsel saldırı yaptı. Bir gün uyurken yanıma geldi, eli kalçamdaydı, dirsek attım, uzaklaştırmaya çalıştım. İnternetten çocuk istismarı videoları ve H.P. isimli kadın ile olan videoları izletiyordu. Odadaki süs eşyalarını da annemin kamera koyacağını düşünerek ters çevirirdi. Babam, ‘bunları sadece karı kocalar yapar, şimdi sadece sana ben yapıyorum, evlenince kocan yapacak’ diyordu. Olaydan 3 ay sonra anneme sadece kalçama dokunduğunu anlattım. Annem ağlamıştı, oda babama sordu. O da uykusunun ağır olduğunu, annem zannettiğini söylemişti. Yalnız kalınca bana 'sana çok kırıldım' demişti. Daha önceleri tehdit ettiği için şikayet edemedim. 'Anneni öldürürüm bana kalırsın, daha çok yaparım' diyordu. Bir gün bana ve o H.B. isimli kadına birkaç kez hap vermişti ama ben içmedim.'

Mahkeme heyeti yapılan mahkemeler sonucu tutuklu olan sanık İskender D.B.'ye öz kızına karşı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 50 yıl hapis cezası verdi fakat 30 yıldan fazla ceza verilememesi nedeniyle sanığa bu suçtan 30 yıl, 'müstehcenlik' suçundan da 1 yıl hapis,  1200 TL adli para cezası olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.