26 Kasım da henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle Kerkük'teki Kayseri Çarşısında ortaya çıkan yangın sebebi ile çarşıda bulunan çok sayıda iş yeri kullanılmaz hale gelmiş ve Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'nın gündeminde olduğunu dile getirdi.

Fatih Yıldız, çarşıda çıkan yangın sonrası kullanılamaz halde olan Osmanlı mirasını ziyaret ettiği sırada ona eşlik eden Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi ile birlikte Kerkük'teki çarşı esnafı ile yüz yüze görüşerek şikayetlerini dinledi.

Ziyaretinden sonra basın mensuplarına  gerekli açıklamalarda bulunan Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, yapılan ziyaretin yalnız manevi değil gerekli  yardımlarda bulunacaklarını , esnaf ve vatandaşları üzen bu şekil acı bir olaydan son derece etkilendiğini ve üzüldüğünü  belirtti.

Çarşıda ki yangının çıkması ile ilk andan beri konu, Türkiye'nin üst düzeylerinde gündeminde yer aldığını belirten Fatih Yıldız, "Çarşıda çıkan yangın konusu, Türkiye'nin üst düzeyi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde bulunmuştur. 

 Cumhurbaşkanımız Erdoğan 'ın yaklaşımı; elimizden ne geliyorsa en iyisini ve gerekeni  yapalım durumundadır." ifadelerini belirtti. 
Fatih Yıldız sözlerinde , "Osmanlı mirası , kültür ve tarihi zenginliği ile , Kerkük'teki Kayseri çarşısı bizleri buraya bağlıyor. Türkiye olarak, buradaki vatandaşlarımızın huzuru bizim önceliğimizde geliyor. Vatandaşlarımızın huzuru için bizler elimizden geleni yapacağız." diye belirtti.

 Kayseri Çarşısındaki esnafın tüm Kerkük vatandaşının kimliğini temsil ettiğini belirten Fatih Yıldız, Kerkük'ün "küçük Irak" tabiri ile tanımlanmasını belirterek , Osmanlı mirası olan Kayseri çarşısının da Kürt,Türkmen, Arap ve Süryanilerden oluşan esnafıyla  "küçük Kerkük'ü" simgelediğini ifade etti. 

Sebebinin ne olduğu bilinmeyen yangından dolayı çarşıda bulunan çok fazla iş yeri kullanılamaz hale geldi, 67 kuyumcu dükkanında olan yaklaşık 1 milyar dolar değeri olan altın da yangından dolayı erimişti.