Süper Toto Süper Lig’de mücadele eden temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor’da teknik direktör Hikmet Karaman istifa etti. Ligde üst üste mağlubiyetler alan Kayserispor, 17’nci sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 6 hafta geride kalmasına rağmen galibiyet sevinciyle tanışamayan Kayserispor’da taşlar yerinden oynadı. Süper Lig’e Aytemiz Alanyaspor’a mağlubiyeti ile başlayan Kayserispor, bir daha toparlanamadı. Galatasaray’a 3-2 yenilen temsilcimiz, Antalyaspor ile 2-2, Denizlispor ile de 1-1 berabere kaldı. Son olarak Pazar günü İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşan Kayserispor, sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı. Sarı kırmızılı temsilcimiz 6 haftada kalesinde 10 gol görürken, rakip fileleri 7 kez havalandırmayı başardı. Süper Lig’de 17’inci sırada yer alan İstikbal Mobilya Kayserispor’daki kötü gidişatın ardından taraftar teknik direktör Hikmet Karaman’ın istifa etmesini istedi.

5 Ekim’de oynanacak olan Kayserispor Göztepe maçının hazırlık çalışmaları sürerken, teknik direktör Hikmet Karaman istifa ettiğini açıkladı. İstikbal Mobilya Kayserispor Başkanı Erol Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yapan tecrübeli teknik adam istifa etti. 5 Aralık 2018 tarihinde Kayserispor’un teknik direktörlüğü görevine getirilen Hikmet Karaman, düşme hattındaki takımın Süper Toto Süper Lig’e devam etmesi için büyük bir sorumluluk üstlenmişti. Üst üste galibiyetler alarak düşme hattından kurtulan İstikbal Mobilya Kayserispor, 2019-2020 sezonunda hedeflerini büyütmüştü. Lakin, 6 haftalık süreçte yaşanan kötü gidişatın faturası teknik direktör Hikmet Karaman’a çıktı. Ertuğrul Sağlam’dan sonra Kayserispor teknik direktörlüğünü üstlenen Karaman’ın uzun yıllar sarı kırmızılı camiaya hizmet etmek istediği de yarıda kaldı. Kayserispor yönetimi Hikmet Karaman’dan boşalan koltuğu doldurmak için Samet Aybaba ile görüşmelere başladı. Kayserispor’un Süper Lig’de kalması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Erol Bedir, ‘’Taraftarımız sakin olsun, Kayserispor yeniden hak etiği noktaya ulaşacak’’ dedi.