Kayseri'de iş adamı Ahmet Hassu'yu (31), bir marketin önünde bulunan otoparkında beklerken, tabancayla çok sayıda ateş ederek acımasızca öldüren Hacı Eren'i cinayete azmettirme suçundan tutuklu yargılanan iş adamı Ahmet B. (59), çıkarıldığı ikinci duruşmada mahkeme heyetince 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Yaşanan olay, geçtiğimiz yılın 22 Nisan tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi'nde bulunan marketin otoparkında gerçekleşti. Yapılan İddialara göre, otoparkta park halinde bulunan aracının içerisinde bekleyen Kayseri'li İş Adamı Ahmet Hassu'ya(31)yaklaşarak Hacı Eren isimli şahıs tabancasıyla İş Adamının üzerine mermi yağdırdı ve koşarak olay yerini terketti. Yapılan saldırıda Ahmet Hassu yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili yapılan soruşturma da şüpheli Hacı Eren polis ekipleri tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi, olayla ilgisi olduğu düşünülen diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında tutuklu bulunan sanık Hacı Eren 'kasten ve isteyerek adam öldürme' suçu gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Hacı Eren'i cinayete azmettirdiği yönünde ki iddialar sonucun da hakkında yakalama kararı çıkartılan iş adamı Ahmet B.(59) geçen yılın Ağustos ayında Artvin'e bağlı olan Hopa ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalanarak güvenlik önlemleriyle Kayseri'ye getirildi. Ahmet B. çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın ikinci duruşmasında, tutuklu yargılanan sanık Ahmet B.(59) ve tutuksuz yargılanan sanık Halit Ç.(58) ve saldırıda hayatını kaybeden  Kayserli iş adamı Ahmet Hassu'nun babası S.H. annesi N.H. ve acılı ailenin avukatları mahkeme de hazır bulundu. Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Ahmet B.(59)suçlamaları reddetti ve mahkeme heyetinden beraatini istedi.Duruşma savcısı, bir önceki duruşmadada verdiği kararını tekrar ederek Ahmet B.'nin (59) 'cinayete azmettirme' suçundan cezalandırılmasını mahkeme heyetinden istedi.Acılı Aile mahkeme salonunda göz yaşlarını tutamadı ve gencecik oğlumu benden kopardınız katiller diye isyan etti.

'CİNAYETLE HERHANGİ BİR İLGİM YOK DEDİ'

Karar verilmeden önce son sözü sorulan Ahmet B. (59)"Olayla ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Bu eylemi ben yapmadım veya yaptırmadım. Cinayetle uzaktan yakından hiçbir ilgim yok, kimseyi cinayete azmettirmedim" şeklinde savunmada bulundu.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama,araştırma sonucu tutuklu yargılanan sanık Ahmet B.(59)'yi 'tahrik altında cinayete azmettirme' suçundan 24 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, tutuksuz yargılanan sanık Halit Ç.'yi de 'suçluyu kayırma ve mahkemeye yalan söyleme' suçundan 2 yıl hapis cezasına karar verdi. İstinaf ve Yargıtay süreci,iyi hali göz önünde bulundurularak,denetimli olarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi.