Kayseri Küçük Millet Meclisi tarafından ‘’Erkek şiddetti, Türkiye’de kadın ve erkeğin yeri’’ adlı panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, ‘’Şiddet caydırıcı cezalarla önlemez. Korucuyu önlemlerin alınması gerekmektedir’’ uyarısında bulundu.

Kocasinan Belediyesi’nin katkılarıyla çalışan Kayseri Küçük Millet Meclisi her hafta farklı konularla ilgili paneller düzenlenmeye devam ediyor. Son olarak kadına şiddet konusu üzerine yoğunlaşan Küçük Millet Meclisi, kadına şiddetin durdurulmasını ve koruyucu önlemler alınmasını talep etti. Siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı panele vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Eczacı Ayşe Uzunlu panele konuşmacı olarak katıldı. Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin kanunlara girişiyle ilgili bilgi veren Uzunlu, ‘’İstanbul Sözleşmesi kadına şiddetin önlenmesi için ilk önemli adım olmuştur. Zira, İstanbul Sözleşmesinin akabinde Aile Kanunu yürürlüğe girmiş ve kadın hakları yasal olarak korunmaya başlamıştır. Özellikle, Aile Kanunun kabul edildiği ilk dönemde kadın cinayetlerinin azaldığı tespit edilmiştir. Kanunlar, kadına şiddet ve cinayetlerin önlenmesinde caydırıcı konumda bulunmaktadır. Lakin, caydırıcı önlemler yeterli değildir. Aynı zamanda korucuyu önlemlerinde alınması ve doğru şekilde tatbik edilmesi zorunludur’’ diye konuştu.

Kadına şiddetin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerden bahseden Kayseri Şube Başkanı Uzunlu, ‘’Hemen hemen bütün toplumsal sorunlarda olduğu gibi kadına şiddet sorununun temelinde de eğitim bulunmaktadır. Karşımızdaki kişiyi anlamaya çalışmalıyız. Öfkemizi kontrol altına almamız gerekiyor. Şiddete uğrayan kadınların ve çocukların sesi olmalıyız’’ dedi. Kayseri’nin kadına şiddet olaylarında üst sıralarda bulunduğuna dikkat çeken Uzunlu, ‘’Kayseri, huzur şehri olarak değerlendirilmektedir. Lakin, insanların kapılarını kapattığında evlerinde neler yaşadıklarını bilmiyoruz. Bu nedenle korucuyu önlemler alınmalıdır. Kadınlar şiddete karşı susmamalıdır’’ dedi.