İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Yaya Güvenliği Nöbetçisiyiz’’ kampanyasına Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta destek verdi. 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülen 20 bin yaya geçidini kapsayan kampanyanda trafikte yaya geçişinin önemine yönelik farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Başkan Büyükkılıç, ‘’Kayseri’de trafik kültürü üst seviyede bulunuyor’’ diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde ve 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeliyle gerçekleştirdiği “Yaya Güvenliği” nöbetine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yayalar için nöbet tutan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de trafik kültürü oluştuğunu belirterek, “Çok şükür ki Kayseri’mizde trafikle ilgili kültür üst seviyeye ulaşmış. Emniyet kemerlerinin takıldığını, yayalara öncelik verildiğini görüyoruz. 400 bin aracın seyrettiği bu şehirde trafik kurallarına uyulması bizi sevindiriyor. Hepimiz trafikte davranışlarımızla örnek olacağız ve yavrularımıza güzel bir gelecek hazırlayacağız. Bu anlamlı çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanlığımıza, valimize, emniyetimize, trafik ekiplerine ve kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yaya Güvenliği Nöbeti sırasında motosiklet ve bisiklet kullananlara kask da hediye edildi.