Sendikaların tüm Türkiye'de hükumetin yapmış oldukları zama protestolar devam ediyor. Yarın Kayseri’de zam protestosu var! 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında hükümetin yaptığı zam teklifi tepkileri beraberinde getirdi. 

Hükümetin masaya getirdiği 2020 yılı için yüzde 3,5+3 ve 2021 yılı için yüzde 3+2,5 zam teklifine tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen teklifi yarın basın açıklamasıyla protesto edecek. 19 Ağustos Pazartesi Günü Saat:12.30'da Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelecek olan sendika üyeleri, teklife tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilciliği “Hükümetin zam teklifini protesto ediyoruz” açıklaması yaptı.

AKP'nin kamu emekçisine ve emeklilere verdiği zam teklifine KESK'ten tepki geldi.

"Hepimizle dalga geçilen teklife karşı tüm kamu emekçilerini ortak mücadeleye çağırıyoruz" başlıklı açıklamada, "Hep beraber adım adım içine sürüklendiğimiz bu kara tabloyu değiştirmenin tek yolu siyasi iktidardan icazet bekleyen, kişisel çıkarlarını milyonların ortak çıkar ve kazanımlarının önüne koyan sözü ile özü yüz seksen derece farklı noktalara savrulmuş olanlarla değil, kamu emekçilerinin ortak talepleri ve halktan yana bir kamu hizmeti için mücadele edenlerle yürümekten geçmektedir. Bunun için KESK olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini; Halktan Yana Bir Kamu Hizmeti, Güvenceli İstihdam- Güvenli Gelecek, Demokratik- Adil Bir Çalışma Yaşamı, İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret ve tüm taleplerin hayat bulması için Gerçek Bir Toplu Pazarlık Hakkı için birlikte mücadele etmeye,  yeni bir satış sözleşmesine izin vermemek için seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.