Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri merdiven altı peynir imalathanesine baskın düzenledi. Tarihi geçmiş ve hijyenik koşullarda üretilmeyen 3 ton peynire el konulurken; işletme sahibi ve çalışanları yakalandı.

Kayseri'de İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kaçak yollarla üretilen merdiven altı peynir imalathanesine baskın düzenledi. Çevik kuvvetinde katıldığı baskında 3 ton peynire el konuldu. Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Cırgalan Mahallesi’ndeki merdiven altı peynir imalathanesinde gergin anlar yaşandı. İşletme sahibi K.S. ve çalışanları Kayseri'de İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine karşı mukavemet gösterdi. Fiziksel boyutlara ulaşan tartışmaya çevik kuvvet müdahale etti.

Kayseri'de İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri 20 kiloluk tenekelere konulmuş beyaz peynir ve lor peyniri yakaladı. Toplam 200 bin TL tutarındaki peynirlerin hijyenik koşullarda üretilmediği tespit edildi. Peynirlerin içerisine yerleştirildiği teneke kutuların pas tuttuğu görüldü. Ayrıca, son kullanma tarihi geçmiş peynirlerin de yeniymiş gibi farklı kutulara aktarıldığı tespit edildi. İnsan sağlığını tehdit edecek boyuttaki kir ve pasın bulunduğu imalathanedeki peynirlere el konuldu. Merdiven altı peynir imalathanesinde çalışan gıda mühendisi ise yetkililere saldırdı. İşletme personelinin de kavgaya karışması üzerine itişmeler yaşandı. Çevik kuvvet, işletme sahibi K.S. ve çalışanları hakkında soruşturma başlattı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki yetkililer tarafından işletmeye para cezası kesildi. Kaçak yollarla üretilen peynirler ise toplatıldı. Beyaz peynir kutuları ve lor peynirler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonlara yüklendi. Peynirler imha edilmek üzere götürüldü. Merdiven altı peynir imalathanesinin satış yaptığı noktalar tespit edilerek peynirlerin toplatılması için çalışma başlatıldı. İnsan sağlığını tehlikeye atan peynirlerin bir an önce imha edilmesi için çaba sarf ediliyor.