Dünyanın korkulu rüyası haline gelen corono virüsü tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Son olarak komşumuz İran'da görülen corono virüsüne Türkiye'de rastlandı mı? Kayseri'de corono virüsü var mı? İşte detaylar...

 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corono virüsü dünyaya yayılmaya devam ediyor. Avrupa'da corono virüsüne karşı önlemler alınmaya başladı. İtalya'da da günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen virüs, henüz tedavisi bulunamadığı için ölümcül etkilere sahip bulunuyor. Avrupa'nın göbeğindeki İtalya'da corona virüsü yüzünden ölen kişi sayısı 34'e çıktı. 1577 kişide de virüs olduğu tespit edildi. Ülkemizin sınır komşusu İran'da da corona virüsü bulundu. 66 kişi hayatını kaybederken 1501 kişi de virüs nedeniyle karantina altına alındı. İran'ın ruhani lider Hamaney'in danışmanı da virüs yüzünden vefat etti. Hristiyanların ruhani lideri Papa'da da virüs olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

 Hızlı bir şekilde yayılmayı başaran corona virüsü nedeniyle Türkiye tarafından İtalya, Çin ve Güney Kore'ye uçak seferleri durduruldu. Hava limanlarında yurt dışından gelen yolcuların sağlık taramasından geçirilmesi kararlaştırıldı. Kayseri Hava Alanı'nda da yoğun bir şekilde güvenlik tedbirleri alınıyor. Özellikle Japonya ve Güney Kore'den Ürgüp/Kapadokya bölgesini ziyarete gelen turist sayısının yoğun olması tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor.

 Kayseri Hava Limanı'na direkt uçuşlar yapıldığı için yabancı turistlerin corona virüsünü taşıması riski bulunuyor. Şu ana kadar Kayseri'de corono virüsüne rastlanmadı. Kış mevsimi olması nedeniyle Erciyes Dağı'na kayak yapmaya gelen turistler de tehlike unsuru olarak kabul ediliyor.

 Polonya'dan Kayseri'ye direkt uçuşla gelen turistlerden kan örnekleri alındığı öğrenildi. Zira, Polonya'da da corona virüsüne rastlandı. Bugüne kadar 18 ülkede görülen corono virüsü binlerce kişinin hayatını olumsuz yönde etkiledi. Türkiye, hava trafiğini kontrol ederek ülkeye giren turistlerin corono virüsü taşımadığından emin olma yolunu tercih ediyor.