Kayseri’de sağlık çalışanları gecelerini gündüzlerine katarak Coronavirüs’le savaşıyorken son verilere göre yaklaşık 8 bin kişiyi karantina altına aldı. 

04:00’TE FİLYASYON VİZİTİNDE “İFTARLAR VE EV GEZMELERİ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR” AÇIKLAMASI

Kayseri’de kontrol altına alınmaya çalışılan Coronavirüs salgınında temaslı kişileri belirleyerek karantina altına alan filyasyon ekibiyle sabah 04:00’te poz veren İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kayseri kamuoyuna “toplu iftarlar ve ev gezmeleri işimizi zorlaştırıyor.” dedi.

Benli şu paylaşımı yaptı:

“Bu gece de filyasyon vizitimizi biitirdik. Ekibime özverisi için teşekkür ederim. Toplu iftarlar ve ev gezmeleri işimizi zorlaştırıyor. Sosyal mesafe ve maske ise kolaylaştıran etkenler. Evde mutlu kal Kayserim.”

2 SİGARA DAĞITICISI NEDENİYLE  200 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Coronavirüs tespit edilen kişilerle temaslı olan şahısları belirleyerek filyasyon amacıyla karantina altına alan ekibin son icraatı ise Coronavirüs’e yakalanan 2 sigara dağıtıcısı nedeniyle bu 2 kişiyle temaslı olan çoğu market ve bakkal çalışanı olmak üzere 200’e yakın kişiyi karantina altına almak oldu.

Kayseri’de iki sigara dağıtıcısının Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, temas ettikleri bakkal ve marketlerde filyasyon çalışması yapıldı ve çok sayıda market, bakkal çalışanı ile temas ettiği kişiler karantina altına alındı.

Karantina altına alınan bakkal ve market çalışanlarına Covid-19 testi yapılacak.

TOPLAMDA 8 BİN KİŞİ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Korona virüs salgını başladığı andan itibaren çalışmalara başlayan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekibinin Kayseri’de yaklaşık 8 bin kişiyi karantina altına aldığı öğrenildi.

Filyasyon ekibinin çalışmalarında yüzde 97.5’lik oran ile Türkiye genelinde ilk 3’e girdiği de alınan bilgiler arasında..