TOKİ’de oturan vatandaşlar isyan bayraklarını çekti. TOKİ’de yaşayan vatandaşların aylardık soğukla başı dertte. Kış mevsiminin bastırması ile -0’ın altına düşen hava sıcaklığı da eklenince TOKİ’de yaşayan vatandaş donuyoruz dedi.

 Melikgazi ilçesinde olan TOKİ tarafından yapılan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliği ile yapılan konutlarda oturan vatandaşlar boş daire sahiplerinin doğal gaz borçlarını ödememesinden dolayı yaşadıkları mağduriyet hala giderilmedi. Bir kez daha derdiğini duyurmak isteyen Kayserili vatandaşlar yetkililerden gelecek olan çözümü bekliyor. Karın da bastırması ile soğukların daha çok arttığı şu günlerde vatandaş sağlığı tehdit eden ortamlarda donmamak için yaşam mücadelesi veriyor adeta.

 Kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini hiçbir yetkilinin olaya müdahale etmediğini iddia eden TOKİ sakinleri ‘’ Donuyoruz, yok mu sesimizi duyan? Bu konuda bir kez daha umutla yetkililere sesleniyoruz. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulsun. Bizde bu ülkenin vatandaşıyız. Su ısıtıp ısınmaya çalışıyoruz. Yasak olmasına rağmen soba yakıyoruz.’’ diyerek tüm mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar artık bıkmış durumda. Bacası olmayan TOKİ konutlarında yasal olmayan yollarla havalandırma deliği açarak evlerine soba kurmak zorunda kalan vatandaşlar küçük çocukların olduğunu ve bu soğuğa daha fazla dayanamayacaklarını belirtirken ‘’ Duyun artık feryadımızı’’ diyerek isyan ettiler.