Kayseri Şehir Hastanesi’nde personelin elinde ki asetik asit dolu kabı düşürmesi ile şişenin kırılmasının ardından büyük panik yaşandı. Koridoru kaplayan duman ve koku çalışanların ve hastaların paniklemesine neden oldu.

 Kayseri Şehir Hastanesi laboratuvar da çalışan personelin depodan aldığı asetik asitle dolu cam şişeyi elinden düşürmesi büyük paniğe yol açtı. Koridoru kaplayan koku ve dumanın ardından koridorda bulunan hasta ve personelin paniklemesinin ardından koridor kısa sürede boşaltılarak ilk güvenlik tedbirleri alındı. Boşaltılan koridor anından temizlenerek havalandırma sistemlerinin en üsr seviyeye çıkarılması ile asetik asit kokusu ve duman giderildi.

Olaydan kısa süre sonra Başhekim Prof. Dr. İlhami Çelik ‘’ herhangi bir can kaybı yada olumsuz bir durum yaşanmadı. Kısa süreli bir panik yaşansa da olaya gerekli müdahale yapıldı. Sadece duman ve kokunun giderilmesi için önlemlerimizi aldık ve yaşanan tatsızlık kısa sürede çözüldü.’’ diyerek açıklama da bulundu. Açıklamanın ardından İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’nin de hastaney7e gelmesi ile birlikte hastane Başhekimi Çelik’le birlikte kırılan şişenin döküldüğü bölüme giderek inceleme yapıldı. İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ali Ramazan Benli’de olayla ilgili açıklama yaptı.

 Benli ‘’ Laboratuvarın depo kısmında bir personelin yanlışlıkla asetik asit şişesini düşürmesi sonucu kimyasal özelliğinden dolayı depoda koku ve dumanların yayılmasına sebep oldu. Orada zaten hastaların ve hasta yakınlarının olmaması ve avantajımıza oldu. Sadece çalışanlarımızın bulunduğu bir ortam olması ve onlarında bilinçli davranmaları sonucu olaya kısa sürede müdahale edildi. Deponun havalandırılmasının ardından en üst kalitede dezenfektanlar kullanılarak depo steril hale getirildi. Yapılan temizliğin ardından depo eski haline gelerek çalışanların kullanacağı eski ortam oluşturuldu. Koku ve dumandan dolayı tedbir alınması durumu dışında paniğe yol açacak herhangi bir durum söz konusu değildir.’’ şeklinde konuşmasını tamamladı.