Kayseri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok miktarda esrar, metamfetamin, eroin ve bonzai uyuşturucu maddeleri ele geçirildi. Olayla ilgisi olan 3 zanlı da adliyeye sevk edildi.

Kayseri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarafın dan başlatılan uyuşturucu operasyonun da çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan operasyonda Y.K (37), A.K (32), S.K (26), M.Ö (30), E.S (23), B.C.U (23), H.D (20), Y.G (33) ve E.Y (31) 9 kişi yakalandı. Yakalanan 9 zanlının evlerine ve iş yerlerine yapılan operasyonlar da bonzai, metamfetamin, eroin ve esrar ele geçirildi. Yapılan aramalarda şahısların araçlarından 1,5 litrelik su şişeleri içerisinde 100 gram olan eroin maddesi, cam kavanozlarda bulunan 33 gram esrar, satışa hazır olarak paketlenmiş 7 parça eroin maddesi, 2 parça metamfitamin maddesi ve 3 parça yine satışa hazır halde paketlenmiş bonzai maddesi ele geçirildi.

9 zanlının uyuşturucu madde satmanın yanı sıra yine yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait fişekler, 1 adet uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan hesap defteri ve 2 adet ruhsatsız tüfek bulundu.

Yakalanan 9 zanlıdan 2’si uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve satmak suçlarından haklarından işlem başlatılarak il olarak sağlık kontrolleri için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Sağlık raporlarının tamamlanmasının ardından 2 zanlı emniyette ki ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Diğer 7 zanlı ise ‘uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak’ suçları nedeni ile haklarında işlem başlatıldıktan ve ifadeleri alındıktan sonra Kayseri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından serbest bırakıldı.