Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kitap Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı, 11-20 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Kayseri’deki okuma oranını yükseltmek için çalıştıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ‘’Kitap Fuarımızı 700 bin kişinin ziyaret etmesini ve 5 milyon kitabın okuyucuyla buluşmasını bekliyoruz. Kayseri’de kütüphane zinciri kuracağız’’ dedi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan Kayseri Kitap Fuarı’nın üçüncüsüne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, 11-20 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda 700 bin ziyaretçi ve 5 milyon kitabın okuyucu ile buluşmasını hedeflediklerini belirtti.

Fuara katılan yazarlardan Beşir Ayvazoğlu, Kayseri’yi her zaman ikinci memleketi gibi gördüğünü belirtirken Mete Yarar da Kayseri Kitap Fuarı’nın koşarak katıldığı iki fuardan birisi olduğunu söyledi.

“BARIŞ PINARI ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise sözlerine Barış Pınarı Harekatı’na değinerek başladı. Harekatı gerçekleştiren askerlerimizi güç kuvvet temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Barış Pınarı Harekatı’nı hep beraber dua ederek takip ediyoruz. Cenabı Allah Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi, dinimizi elimizden almasın. Bu vatan kolay kazanılmadı. Her karış toprağında şehitler var. Mazlum insanların sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle askerimiz Barış Pınarı Harekatı’nı gerçekleştiriyor. İnşallah en kısa sürede başarıya kavuşur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ordumuza güç kuvvet versin” dedi.

“KÜTÜPHANELER ZİNCİRİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak kitabı ve okumayı çok önemsediklerini de vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu nedenle kütüphaneler zinciri oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Büyükkılıç, şöyle devam etti: “800 kişilik Merkez Kütüphanemiz, Belsin, Gevher Nesibe ve İldem bölgesindeki kütüphanemizden sonra Hz. Meryem Şehir Kütüphanesi ile bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası ile ilgili projeyi hazırladık ve Bakanlıktan onay aldık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü taşıyarak yavrularımıza çok önemli bir kütüphaneyi kazandıracağız. Donanımlı, birikimli, mazerete sığınmayan ve bu ülkeye en güzel şekilde hizmet etmeye çalışan yavrularımıza fırsat vermek, 4 üniversitesi olan bu güzel şehrimizde üniversite öğrencilerine yakışır kütüphaneler kazandırmak asli görevlerimizden biri” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, 150 yayınevi ve 200’ü aşkın yazarın okuyucu ile buluşacağı Kitap Fuarı’na tüm vatandaşları davet etti.

Açılışta konuşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da fuarda emeği geçenlere teşekkür etti. Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise digital çağda olmamıza rağmen kitabın yerinin hale önemli olduğunu ifade ederek bu önemli kültür hizmeti nedeniyle Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında, bilgiye ulaşmanın ülkemizin daha fazla üretmesi için önemli olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle de okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak için bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 3. Kayseri Kitap Fuarı dualarla açıldı. Katılımcılar milyonlarca kitaba ev sahipliği yapan fuarı gezdiler. Kayseri Kitap Fuarı 20 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.