Bu sene 6’ıncısı düzenlenen ‘’Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’’ne Kayseri damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ‘’Başarı Ödülü’’ verildi. Kayseri’nin Anadolu’da parlayan bir yıldız olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, ‘’Sahabiye Projemiz ile kentsel dönüşümde de Türkiye örnek olmayı başardık. Bütün belediyelerimiz bu projeden yararlanmak için bizimle irtibat kuruyor’’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Fairmont Quasar Hotel İstanbul’ da düzenlenen 6’ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katıldı. Belediyeler ve inşaat sektörünün büyük ilgi gösterdiği kongrede “Kentsel Dönüşüm Başarı ve Teşvik” ödülleri de verildi.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’E BAŞARI ÖDÜLÜ

6’ıncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde En İyi Riskli Alan İlan Eden ve Uygulayan Belediye Ödülü Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Sahabiye Projesi ile kazanılan “Başarı Ödülü”nü Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç aldı. Ödül töreninde Kayseri Büyükşehir Belediyesi için “Anadolu’nun ortasında bir vaha yaratmaya çalışıyorlar. Sahabiye Projesiyle ilgili tüm jüri üyeleri müthiş bir çalışma olduğunda hemfikir. Her belediyenin faydalanması gereken bir proje” ifadeleri kullanıldı.

“KAYSERİ HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİ”

6’ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde beş ayrı oturum düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, katıldığı oturumda Kayseri’nin Anadolu’da parlayan bir yıldız olduğunu söyledi. Kayseri’nin sadece Kayseri’den ibaret olmadığını ve çevresindeki illerle birlikte yaklaşık 3 milyon nüfusa hitap eden bir potansiyeli bulunduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri 6 bin yıllık ticari geçmişe sahip bir şehir. Kültepe’de yapılan kazılarda Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’den 10 misli daha çok veriler çıkıyor. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış hoşgörünün merkezi olarak anılan bir şehir” dedi.

Kayseri’de 1940’lı yıllarda nazım imar planının belirlendiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de kentsel dönüşümün çok daha önce başladığını ifade ederek, Kayseri’nin gecekondusu olmayan ve 1994 yılından beri gecekonduya izin vermeyen bir şehir olduğunu belirtti.