Kayseri mantar üreticileri kurdukları stant ile satış yapmaya başladılar. Akşama kadar elde ettikleri satışı da Afrin’de terör örgütleri ile mücadele eden askerlerimize bağışladılar.

 Kayseri Mantar Üreticileri Derneği anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bugün sabah saatlerinde Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği’nin yanına kurdukları stantta akşama kadar satış yaptılar. Gün sonunda ise elde ettikleri satışı Mehmetçiğe bağışladı.

 Paketler halinde yaptıkları yarım kiloluk mantarları 5 TL’den halka sunarak satış yaptılar. Pankartlara yazdıkları ‘’ Bugün ki elde edeceğimiz kazancımızı Afrin’de mücadele eden şanlı ordumuza bağışlıyoruz’’ yazısı ile seslerini daha çok kişiye duyurmayı amaçlayarak bağış yapacakları için daha çok kar elde etmek istediklerini belirttiler. Dikkat çekmek için standın yanında davul ve zurna ile ‘’Ölürüm Türkiyem’’ şarkısı ile satış yaptılar. Kayseri İstiridye Mantarı Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Yılmaz Mehmetçik için elimizden ne gelirse maddi manevi yaparız ve yapmaya hazırız diyerek duygusal bir konuşma yaptı. İsmail Yılmaz ’’ Bugün ki yaptığımız istiridye mantar satışının tüm kazancını Afrin’de bizim için savaşan ülkemiz için savaşan Mehmetçiklerimize göndereceğiz. Askerimizin bu paraya ihtiyacı yok.

 Devletimiz askerlerimizin tüm ihtiyaçlarını fazlası ile karşılıyor ama bizim bu standı kurmak ve kazancımızı Mehmetçiğe göndermekte ki amacımız milletimizin birlik ve beraberliğini herkese göstermek. Burada önemli olan vurgulanması gereken bağış miktarı değil birliktelik mesajını vurgulamayı amaçlıyoruz. Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hain güçler karşısında dim dik durarak buna müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha bu şekilde ifade etmek istedik’’ diyerek toplanan kalabalığa açıklamalarda bulundu.