Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Film Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan Film Festivali, 28 Kasım’da başlayacak ve 1 Aralık’ta da sona erecek. Kayseri Park AVM Sinema Salonlarında ve ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan Film Festivali’nde paneller ve film gösterimleri yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Anadolu Sinemacılar Derneği işbirliğinde 28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin, Kayseri’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sinemanın önemine vurgu yaparak, “Sinema, duyguları ve düş dünyasını anlatan en iyi görsel sanattır. Bir zamanlar bu şehirde çok daha fazla sinema vardı. Şu anda sadece AVM’lere hapsolmuş durumda. Biz Talas Belediyesi olarak sinemanın gelişimi ve yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan yaz boyunca açık havada sineme günleri ile hemşehrilerimize nostalji yaşattık bir yandan da 7. Film Festivali’ni organize ediyoruz. Festival kapsamında 30’u yarışma, 13’ü özel gösterim olmak üzere toplam 43 film ücretsiz olarak izlenebilecek. Sinema gösterimlerinin yanı sıra ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu ile belediyemize ait Tol Kilise’de paneller, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek. Bu yıl 7.si düzenlendiği için önümüzdeki yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde geleneksel festival statüsüne kavuşuyor. İnşallah bundan sonra daha güzel, daha iyi festivaller gerçekleştireceğiz.” dedi.

Festival Direktörü Kadir Turna da Kayseri’nin çok önemli bir kültür sanat organizasyonuna sahne olacağını ifade ederek, “Festivalin düzenlenmesine büyük destek sağlayan Festival Başkanımız ve Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyoruz. Festivalin açılış filmi Nihat Durak’ın ‘Kapı’ filmi olacak. Sonrasında Türk Sinemasının son döneme damga vurmuş yapımcı, yönetmen ve oyuncularının yer aldığı filmler, Kayserili sinemaseverlerle buluşacak” diye konuştu.

Basın toplantısında daha sonra festival koordinatörleri Kerim Abanoz ve Akif Kaya tarafından yarışmaya katılacak filmler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

GÜN GÜN PROGRAM

28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kayseri Film Festivali’nde film gösterimleri ağırlıklı olarak Kayseri Park AVM Sinema Salonları’nda gerçekleştirilecek.

28 Kasım Perşembe günü saat 18.30’daki açılış kokteyli ve sergiyle başlayacak olan festivalin ilk gününde saat 19.00’da açılış filmi izlenecek. Aynı gün ERÜ Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 11.00’den 17.15’e kadar hem belgesel yarışma filmleri hem de özel gösterimler gerçekleştirilecek.

29 KASIM CUMA

29 Kasım Cuma günü ise Kayseri Park Sinemaları’nda saat 11.00-21.30 arası salon 1 ve salon 2’de hem ulusal metraj yarışma filmleri hem de özel gösterim filmleri izlenebilecek. Aynı gün ayrıca Talas Osmanlı Sokağı Tol Kilise’de Yeşilçam Sergisi, Yusuf Sezgin Söyleşisi ve Aydın Orak ile atölye çalışması gerçekleştirilecek. Cuma günü bunlarla birlikte ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 10.30-14.05 saatleri arasında kısa metraj yarışma filmlerinin gösterimi yapılacak.

29 Kasım Cuma günü ERÜ İletişim Fakültesi’nde iki de panel düzenlenecek. Panellerin ilkinde Belkıs Bayrak moderatörlüğünde ‘Bağımsız Yapımlar İçin Ortak Yapım Süreci’ konusu işlenecek. Faruk Güven ve Halil Kardaş’ın katılacağı panel saat 14.30’da başlayacak.

İkinci panel ise saat 16.00’da başlayacak. ‘Anadolu Belge Ekolü’ konulu panelde H. Basri Özdemir, Musa Ak, Turgay Kural, Özcan Gürbüz ve Kerim Abanoz konuşmacı olarak yer alacak.

30 KASIM CUMARTESİ

Festivalin üçüncü gününe ise yine çok çeşitli etkinliklerle devam edilecek. Kayseri Park Sinemaları salon 1 ve salon 2’de 11.00-21.00 saatleri arasında film gösterimleri devam ederken Talas Osmanlı Sokağı Tol Kilise’de Yeşilçam Sergisi gezilebilecek. Aynı yerde saat 14.15’te Suna Yıldızoğlu söyleşisi ile 16.30’da Andreas Sinanos ile Master Class gerçekleştirilecek.

ÖDÜL TÖRENİ 1 ARALIK’TA

7. Kayseri Film Festivali, 1 Aralık Pazar günü düzenlenecek kapanış kokteyli ve ödül töreni ile sona erecek. ERÜ Sabancı Kültür Merkezi’ndeki kapanış organizasyonunun yanı sıra Kayseri Park’ta yine 11.30-14.00 arası film gösterimleri de yapılacak. Kayseri Park’ta ayrıca Hülya Koçyiğit Sergisi açılacak.