Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün dilencilikle olan mücadelesi hala devam ediyor. TDP ekipleri Kayseri vatandaşlarına meydan'da broşürler dağıtarak projelerinden bahsettiler ve  "dilencilere para vermeyin" dediler.

Kayseri'nin bir çok noktasında bulunan dilenciler için Kayseri halkı Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Aralarında destek olup yardım edenler olsa da vatandaşlar da  dilenciliğin meslek haline gelmesini istemiyor ve onaylamıyor. Çoğunluğun olduğu yerlerde duran dilenciler duygusal istismar yaptıkları için Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'de vatandaşın çağrısına sessiz kalmadı ve çalışmalar başlattılar. Başlayan çalışmalar olumlu sonuç gösterdi ve dilenci sayısında azalma oldu. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşa özellikle "dilencilere para vermeyin" dedi.Vatandaşlar ise yapılan projeye destek olmaya başladı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Meydan'da dağıttıkları broşürler ile Kayseri vatandaşlarına dilencilik konusunda bilgi verdiler. Üzerinde "Sokaklarda duygusal istismar edilmediği huzurlu bir kent için dilenciliği meslek edindirmeyelim." yazılı olan broşürleri dağıtarak, vatandaşlara dilencilik konusunda yoğun bilgi verdiler. Kentte vatandaşların fazla olduğu noktalara giderek broşür dağıtan ekiplerin çalışmaları ile birlikte dilenci sayısında azalma olduğu fark edildi. 

Çalışmalar ve proje hakkında  bilgi veren Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görev alan polis memuru Alparslan Şahin ise " Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak dilenciliği meslek edindirmeyelim projesi kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yoğun kalabalık var. Bizde Kayseri İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Biz sokaklarında duyguların istismar edilmediği huzurlu bir Kayseri için bilgilendirme çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Çalışmalar, bilgilendirmeler ve broşür dağıtımları yoğun olan noktalarda devam ediyor. Vatandaşlardan ise dilencilere para vermemesi, Kentin huzur içinde bulunması için başlatılan projeye destek olmaları bekleniyor.