Kayseri’de 2016 yılının Aralık ayında 15 askerimizin Şehit olmuş, 54 askerimiz çeşitli yerinden yaralanmıştı. Bu olay sonrasında askeriye içinde ‘asker şehit olmaz, ölür’, ’terörist değil, gerilla’ diyen  Komando Tugayı’nda görevli er'e 10 ay hapis cezası verildi.

17 Aralık 2016’da Kayseri’de PKK terör örgütünün kolu TAK’ın üstlendiği terör saldırısı sonrası 15 asker şehit olmuş, 54 asker de yaralanmıştı. İddiaya göre 1. Komanda Tugayı’ndaki askerler patlama sonrası yemekhaneden koğuşlara doğru ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atı, marşlar söylediler. Bir grup asker, Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı C.S. isimli askerin marş söylemediği ve ‘asker şehit olmaz, ölür’, ’terörist değil, gerilla’ dediğini iddia ederek, aralarında tartışma çıktı. Askerler, C.S.’nin terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Daha sonra C.S. teskeresini alarak memleketi Diyarbakır’a gitti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık C.S.(22) Diyarbakır Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi.

Tutuksuz sanık C.S. görüntülü yaptığı savunmasında “Benim o gece marş söylemediğim iddia ediliyor. Ben sesim kısılana kadar söyledim. Arkadaş ortamında PKK’yı desteklediğimi kesinlikle söylemedim. Sadece 1 sefer HDP’ye oy verdiğimi, bir daha vermeyeceğimi söyleyince arkadaş çevrem o günden bu yana bana cephe almaya başladılar. Olay günü de koğuşta kapıyı kapattılar. Marş söylemediğimi iddia edip çeneme yumruk attılar. 50 kişilik grup, koğuşta beni darp etti. Ben terör örgütü propagandası yapmadım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 22 yaşındaki tutuksuz sanık C.S.’ye ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Bu ceza, 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi.