Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmış olan çalışmalarda 3 ayrı operasyonda farklı farklı çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, olaylarla ilişkisi olduğu tespit edilen 3 kişi yapılan operasyonlarda "uyuşturucu madde ticareti yapmak,bulundurmak ve kullanmak" suçlarından gözaltına alındı.

 Şehre doğu bölgesi tarafından otobüs ile uyuşturucu madde getirileceği ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, çevirmeye alınan otobüste sıradan bir yolcu gibi seyahat ederek dikkat çekmeyeceğini düşünen fakat aslında uyuşturucu ticareti yapan ve aslında otobüsü uyuşturucu sevkiyatında dikkat çekmeyecek bir yol olarak kullanan H.K. (33) üzerinden iki parça olmak üzere toplam da 2 buçuk kilo esrar ile polis ekiplerine kıskıvrak yakalandı. H.K.(33) olayla ilgili olarak olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

 Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda şehir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik olarak doğrudan yapılan çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen Ö.B. (27) yakalandı. Ö.B.’nin evinin ve üstünün aranması sonucunda üç parça halinde metam-fetamin maddesi bulunan zanlı ’uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak’ suçlarından polis ekipleri tarafınca gözaltına alındı,ifadesi alınmak üzere Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

 Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kordine edilen ve yürütülen çalışmalarda ise üzerinde 60 parçaya yakın uyuşturucu madde yakalattıktan sonra polis ekiplerinin elinden kaçarak ekiplere izini kaybettiren Z.T. (41), düzenlenen geniş çaplı operasyonla kıskıvrak yakalandı. Z.T. isimli şahıs ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonlar sonucunda bu 3 olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın emniyet güçleri tarafından devam ettirildiği bildirildi.