Kayseri’de daha önce aşırı kar yağarsa önlemler alınmıştı. Önlem olarak vatandaş kardan dolayı yere düşüp kaymasın diye yere halı serilmişti. Yere serilen halılar kar yağmayınca halılar dekor oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlar aşırı kar yağarsa yere düşmesin diye önlem almıştı. Aldığı önlem ise kentin en işlek caddelerine yere halı sermişti. Kat yağmayınca işlevini yitirdi, dekor olarak kullanıldı. Geçen yıl Aralık ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından Bankalar ve Kazancılar gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklara, kışın vatandaşların kaymaması için önlem alınarak serildi. İşlek caddelere 1 metre 20 santim enindeki gri renkli halılar monte edildi. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki halılar, kentte birkaç gün etkili olan kar yağışı sırasında vatandaşın işini kolaylaştırdı. Vatandaşlar halıların üzerinde rahat bir şekilde korkmadan yürüdü. Fakat görülen hava sıcaklıkları son günlerde mevsim normallerinin üstünde seyredip, kar yağmayınca halılar işlevini kaybetti, bu defa halılar kaldırımlara güzel bir görünüm sağlayıp dekor oldu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da kurak geçen bu kış ayı ile ilgili olarak, ‘’il genelinde kuraklık devam etmekte. Yağmakta olan kar ve yağmur bu yıl ki kuraklığı gidermedi. Erciyes Kayak Merkezi’ nde de havalar sıcak bir şekilde devam ediyor. Şu anda kuraklık hala devam ediyor. Yağan yağmurlar kuraklığı gidermiş değil. Kardan ümidi kestik ama inşallah bu sıralar kar yağar. Sıcaklıklar bildiğiniz üzere 14-15 derece, bayağı sıcak. Baktığımızda önümüzdeki günlerde de kar yağışı görünmemekte ve yağmur yağışlı görünüyor. İnşallah yağmur yağdığı zaman bol kar yağar. Uluslararası bir yarışma da yapılacak Erciyes’te. Umarım yarışmada bir aksaklık olmadan olur’’ diyerek konuşmasını bitirdi.