Kış Kayseri’de etkisini göstermeye devam ediyor. Aniden bastıran kar yağışı trafiği anında etkilemişti. Kar yağışı bugün itibari ile dursa da soğuk etkisini tüm hızıyla sürdürüyor.

 Trafikte ki araçların kaza riskini önlemek için kar yağışının etkili olması ile Belediye kipleri yol açma çalışmalarını başlattı. Fakat soğuğun etkisi ile kar yağışı buzlanmaya çevirince hem araçlar sürücüleri hem de yayalar zor anlar yaşadı. Kayseri belediyesi ilk olarak yayaları düşündü ve Kayseri’nin en işlek caddelerine yayalar için kaydırmaz halı uygulaması yaptı. En işlek cadde ve sokaklara Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kaydırmaz halı serildi. Bu halılar yere vidalarla monte edilerek buzlu ve karlı kaldırımda yürümekte zorlanan yayaların imdadına yetişti. Kaldırımlarda düşme durumları kış aylarında oldukça artış gösterirken Kayseri Belediyesi bunun önlemini kaydırmaz halı ile sağladı.

 Kayseri’de kar yağışının başlamasının ardından Erciyes’te kar kalınlığı 2 metreyi aşmıştı. Ardından gelen soğuklar ise vatandaşı dondurdu. Soğukların etkisi ile buzlanmalarda haliyle arttı. Meteorolojinin yaptığı açıklamada son üç günde Kayseri’de hava durumu zaman zaman -15 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Bu soğuk havalarda vatandaşın buzlanan kaldırımlarda düşme tehlikesini en az seviyeye indirmek isteyen Kayseri Belediyesi kaydırmaz halı uygulamasını başlatarak bir ilke daha imza atmış oldu.