Eriyes'e yağan ilk karla birlikte maddi hasarlı zincirleme trafik kazaları meydana geldi.Kayseri Erciyes Kayak Merkezi yolunda yağan aşırı kar sebebiyle zincirleme trafik kazaları yaşandı,yaşanan iki ayrı zincirleme trafik kazasında toplam da 20 araç maddi hasar gördü.

 Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'ne dün geceden şu ana kadar yaklaşık olarak 13 santimetre kar yağdı. Kar yağışı sonrasında Karla Mücadele Ekipleri yol açma çalışmalarına devam ederken, aşırı kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler gerekli önlemleri alınmamış olduğu için ,yoğun tipi ve kaygan zemin de sürücülerin kontrolünü kaybetmesi sebebiyle maddi hasarlı zincirleme trafik kazaları yaşandı.

 Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde aşırı kar yağışı sebebiyle yaşanan zincirleme trafik kazaları sonrasında yol trafiğe kapandı. Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri ile Kara Yolları ekipleri sürücülerin yardımına koşarken,kaza sebebiyle Erciyes'te yollar karayolu trafiğine kapalı kaldı.

Zİncirleme trafik kazalarına karışan araçlar gereken işlemler ve müdahaleler yapıldıktan sonra yoldan çekildi ve sonrasında yol kontrollü olarak trafiğe tekrardan açıldı.