Kayseri’de tesbih tutkunları bir çatının altında toplanarak tespih severler derneğini oluşturdular. Derneği büyük bir titizlikle oluşturan tesbih severlerin üye olma koşulları içinde belirli şartların olması için de kurallar belirlendi.

 Çok uzun yıllar tesbih ticareti yapan 37 yaşında ki Serhat Ef kendisinin de bir teşbih tutkunu olması nedeni ile Kayseri’de ki bütün tesbih sevenleri bir çatı altında toplamaya karar verdi. Türkiye’de ilk olarak Kayseri’de kurulan Tesbih Severler Derneği kısa sürede katılımcı sayısının artması ile büyük ilgi gördü.

 Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı olan 27 Mayıs Mahallesi’nde bulunan ‘’ Tespih Severler Derneği’’ hem sohbet, hem tespih merakı olan Kayserili vatandaşların uğrak yeri oldu.

 Derneğin başkanlığını yapan Serhat Ef ‘’ Türkiye’de ilk olan derneğimizin ilk hedefi kaliteli bir dernek olarak kalmaya ve yolumuza devam etmeyi amaçlıyoruz. İlk hedefimiz tüm tespih sevenlere ev sahipliği yapacak bu derneğin sıcak bir aile ortamından farksız olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Tespih Osmanlı’dan gelen ve kültürümüzde efendiliğinin, delikanlılığın bir simgesi olarak belirtilmişti. Bizde tespih severler olarak neden bunu bir çatı altında toplamayalım dedik ve derneğimizi kurduk. Tabi ki derneğimize üye olmanın belli bir şartları olacaktır. Derneğimiz yeni açıldığı için kısa bir süreliğine kayıt ücreti almıyoruz. İlk hedefimiz burada insanlara tespih kültürünün amaçlarını ve geleneğini anlatmayı hedefliyoruz. Gelen dernek üyelerimize hem sohbet ortamı, hem tespih çeşitlerini hem de Kültür Bakanlığı Onaylı kitaplarını sıcak çaylarını yudumlayarak okumalarına olanak sağlıyoruz. Acı tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz ve her koşulda üyelerimizin hem dertlerine hem sevinçlerine ortak oluyoruz’’ diyerek derneğin kuruluş ve ilerisi için yapmak istediklerinden bahsetti.