Suç işlemeye devam eden ve etmekte olan şahısların şimdiki hedefi tarihi eserler oldu. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliğince yapılan eş zamanlı çalışmalarda Batı Roma ve Helenistik dönemine ait olduğu belirlenen 7 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen 1 kişi gözaltına alındı. 

Elde edilen bilgilere göre, KOM Şube Müürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri tarafından kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet eden, tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslarla ilgili olarak yapılması gereken çalışmalar ve soruşturmalar yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda il merkezine tarihi eser getirip satacağı bilgisi polislere verildi. Bilgiyi alan polisler N.G.B. isimli şahısı takibe aldılar.

N.G.B. isimli şahıs eline geçen tarihi eserleri satmak için geldiği yerde polis ekipleri tarafından suç üstü yakalandı. N.G.B göz altına alındı.

Üzerinde ve aracında aramalar yapan polis ekipleri aramada Batı Roma ve Helenistik dönemlere ait olduğu tespit edilen toplamda 7 parça tarihi eser ele geçirdiler.

Olayla ilgili çalışmalar ve soruşturmalar devam ediyor.