60 yıllık evli olan çift soba zehirlenmesiyle yaşamını yitirdiler. Yaşanan olay Kayseri’ de gerçekleşti. Kayseri’ de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Mehmet Ergani ile 60 yıldır evli olan eşi Sare Ergani, yaşanan olayda hayatını kaybettiler.

Yaşanan olay, merkez Melikgazi İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi, Eskibağ Sokağı Numara 138’ de meydana geldi. Mehmet Ergani (78) ve Sare Ergani (76) 60 yıllık evli çift, dün gece sobayı yakıp daha sonra da uykuya daldılar. Hava şartlarından dolayı gece üşümemek için sobayı yakıp uykuya dalmaları çiftin yaşamına mal oldu. Gece yakılan soba zehirlenmesi onları da aldı. Bugün sabah saatlerinde eve gelen çiftin oğlu Niyazi Ergani, kapıyı kimse açmayınca tereddüt etti. Bir süre bekledi. Daha sonra tekrar kapıyı çaldı ve kimse açmadı kimse açmayınca şüphelenip itfaiye ye haber verdi. İtfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi çiftin oğlu.

Adrese gelen itfaiye ekipleri, kapıyı açıp, içeri girdiklerinde Mehmet Ergani ve Sare Ergani çiftini, yatakta hareketsiz bir şekilde dururken buldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı tüm kontrollerde, 60 yıllık evli olan Mehmet ve Sare çiftinin yaşamını yitirdiğini bilgisini verdi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çiftin cesetleri inceleme altına alındı. Sağlık ekipleri tarafından cesetlere yapılan incelemelerin ardından çiftin cesetleri morga kaldırıldı.