Kayseri’de geçtiğimiz aylar da yeni bir proje başlatılarak ‘’ Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’’ projesi kapsamında okullara az sayıda kitaplar dağıtılmıştı. Bugün ise o kitaplar içeriğinde ki bazı ifadelerden dolayı öğrencilere uygun olmadığı gerekçesi ile toplatıldı.

‘’ Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’’ projesi başlatan Kayserililer proje kapsamında okullara kitap dağıtılmıştı. O kitaplar Kayseri Valiliğinden gelen açıklama ile toplatıldı. Gerekçeyi ise kitabın içeriğinde öğrenciler için uygun olmayan durumlar sebep gösterildi.

Kayseri Valiliğinden gelen yazılı açıklama da ‘’ Kentim Tanıtmaya Gönüllüyüm projesi kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi başlatılmıştı. Projenin çıkış amacı kentimiz ve tanıtılması açısından oldukça faydalı bir durum olsa da okullara öğrenciler için dağıtılan kitaplarda içeriğinde bazı ifadelerin öğrencilere uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple dağıtılan kitapların toplatılması kararı aldık’’ dedi.

Kitapların içeriğinde ki ifadeler ise özellikle sosyal medyada ve gündeme getirilmesi bu kararın alınmasın da etkili olduğunu belirtildi. Kayseri Valiliği konuyla ilgili inceleme başlattı.