Tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren Corona virüsü nedeniyle yurdun her yerinden okulların tatil edilmesi yönünde velilerden isteler gelmeye devam ediyor. Kayseri'de okullar tatil mi tatil olacak mı sorusunu merak ediliyor. Bakan Koca'dan bu yönde açıklama geldi. Diğer yandan Kayseri'de dün başlayan etkili fırtına bugünde etkisini sürdürürken aileler çocukların hasta olmasından endişe duyuyor.

 Bugün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs açıklaması geldi. Koca, virüsün Türkiye'de olabileceği vurgusu yaptı. Öte yandan milyonlarca öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Bakan Koca, okulların tatil edilmesi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşeceğini ifade etti.

 Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk görüşmesinden sonra ara tatilin erkene alınma, süresinin uzatılma durumu öne çıkabilir. Zira nCOV 2019 yeni tip koronavirüsün 28-30 derece üzerinde yaşamadığını dikkate alırsak mart ve nisan ayları kritik önem arz etmektedir.

 Koronavirüs ve MEB'in ara tatili ile ilgili açıklama olduğunda sayfamızda bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.


Son dakika haberi: Tüm dünyada koronavirüsü kabusu devam ederken, Türkiye önlemlerini artırmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en çok merak edilen soruya cevap verdi. Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da konuyla ilgili açıklama geldi!

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs ile ilgili yaptığı açıklamada, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir genelgesinin bugün yayımlanabileceğini söyledi.

BAKAN SELÇUK'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Korona virüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.