Kayseri ilinin Kocasinan ilçesi Fevzi çakmak mahallesinde 22 yaşındaki Sefa G., mavi balina oyunu nedeniyle ailesinin evde olmadığı saatte mutfağa kendisini asarak intihar ettiği öğrenildi!

Bu gün akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi, Şems sokakta meydana gelen olayda, Henüz 22 yaşında ki genç, ailesinin evde olmadığı bir saatte mutfakta kendini asarak intihar etti.

Gencin, canlı yayın yaparken intihar ettiği, olayı gören arkadaşları tarafından polise haber verildiği belirtildi. Uzun dönemdir bir çok intihara sebep olan Mavi Balina oyunu, bu kez Kayseri’den bir can aldı..

Mavi Balina Oyunu Nedir?
Oyunun orijinal adı Siniy Kit. Bu ismin Rus rock grubu Lumen’in bir şarkısından alındığı düşünülüyor. Şarkının sözlerinde “Neden çığlık atarsın / Kimse sesini duymazken / Konu ne, konu ne” diyor. Şarkı “ağı delip geçemeyen devasa bir mavi balinanın” öyküsünü anlatıyor.

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. 50. günün sonunda da kişiye son aşama olan “yüksekten atlayarak ya da kendini asarak” intihar etme komutu veriliyor.

Oyunun adıyla ilgili ortaya atılan bir başka iddia da zaman zaman balinaların açıklanamaz şekilde karaya vurup intihar eden hayvanlar olması.

Oyunun hızla yayılmış olmasında sosyal medya önemli rol oynuyor. Özellikle 10-14 yaş arasındaki gençler hedef alınıyor. Bu oyunu düzenleyenler, belli etiketler kullanarak ya da sıkça ziyaret edilen gruplara mesaj atarak gençleri oyuna dahil etmeye çalışıyor.

Bu oyun, Rusya’da ilk kez araştırmacı bir gazetecinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunun intiharının ardından yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkarıldı. Rusya’da 2016 yılında Nisan ve Kasım ayları arasında 130’dan fazla çocuk intihar etti.