Kayseri'de Makro ve Taze markette çalışan işçiler iş sahibinin paralarını vermemesi üzerine Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda pankartlar ve afişler açarak isyan ettiler.İşçiler düzenledikleri eylemde iş veren kişinin paralarını yatırmasını ve tazminatlarını ödemesini istediler. Görevlilere seslenen eylemciler yardım ve destek istediler. Eylem yerine gelen vatandaşlar da onları izledi . Bazıları da eyleme katıldı ve destek verdi.

İşçiler 6 aydır paralarını vermeyen iş sahibine seslendiler ve bunun için eylem yapıp, seslerini duyurmaya çalıştılar. Yapılan eylemde istediklerini ve sorunlarını dile getiren işçilerin seslerinin duyulması ve yardım edilmesi bekleniyor.

Halktan destek bekleyen ve tüm mağduriyetlerini dile getiren işçilerin sorunlarının çözülmesi bekleniyor. Eylemlere devam etmekte olan Makro ve Taze marketlerinin işçileri seslerini 6 aydır duyurmak ve yardım gelmesi için sabrediyorlardı. Fakat artık sessizliklerini bozdular ve meydanlara çıktılar. Eylemlerle birlikte destek beklediler. Yazılar yazıp, pankartlar açan işçiler mücadeleye devam ediyor. Halk ise Makro ve Taze marketten olayla ilgili açıklama ve işçilere destek vermelerini bekliyor.

İşçiler tarafından açılan pankartlar da şunlar yazıyor ; 

- Kadınlara yönelik şiddete son, 

- Kayseri susma zulme sessiz kalma,

- İşçi grev demiş yaşasın masumiyet,

- Makro tazminatımızı öde,

- Cinsiyet ayrımcılığına son,

- Makro ve Taze market madurları,

- Makro/Taze tazminat hakkımız gasp edilemez.

Yapılan eylemde kadınlar ve çocuklarda yer alıyor. Eylem sözcüsü şu sözleriyle kendisini ifade etti ;

- "6 aydır biz bu mücadeleyi veriyoruz. Kimse sesimizi duymuyor, patronlarımızın sesimizi duymasını istiyoruz.Tazminatlarımızın bir an önce hesaplarımıza yatırılmasını istiyoruz. Sesimizi duyurana kadar meydanlardan inmeyeceğiz. Bir an önce mağduruyetimizi gidersinler ve bir çözüm bulsunlar bu zulme bir son versinler başka bir şey istemiyoruz ve Kayseri halkından da destek bekliyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Halktan ve patronlarından destek bekliyorlar.