Hatsa sirkülasyonu en çok iller arasında Kayseri ilk sırada yerini alıyor. Bu yüzden hizmet kalite standartlarının artması ve daha steril ortamlar oluşturulması için Kayseri Melikgazi Belediyesi’de devreye girdi.

Melikgazi Belediyesi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Servisi yenilenerek daha steril ve konforlu hale getirildi. Servis çalışanları için de yenilikler yapıldı. İlk olarak serviste yatan hastalar aynı odada çift kişi olacak şekilde yatmayacak ve bu sayede enfeksiyon bulaşma riski en aza indirgenecek.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Servisi’nde tadilatlar başlatıldı ve en kısa sürede tamamlandı. Servis eski haline göre daha ferah, steril ve enfeksiyon bulaşlarına karşı daha kullanışlı hale getirildi. Servisin yeni haline getirildikten sonra açılış için bir tören düzenlendi. Törene katılan isimler arasında Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda KANKA yani Kansere Karşı Birlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, Üniversite öğretim üyeleri katılımcılar arasında yerlerini aldı.

Törende konuşma yapan Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Musa Karakürkçü ‘’ Önceleri bu serviste hastaları çifter çifter yatırıyorduk. Enfeksiyonlar birbirine bulaşıyordu. Bu büyük bir sıkıntıydı. Bu sıkıntıdan kurtulduk. Çocuk Hematoloji Servisimiz Melikgazi Belediye Başkanı Memduh beyin ve belediyemizin katkıları ile yenilendi. Biz bu işten dolayı çok mutluyuz. Hastaların bu serviste çifter çifter yatmaları bizim için çok büyük bir sorundu. Çünkü bir kanser hastasının bir odada ikişer tane çocuk ve anneyle kalması bizim için ciddi bir sorundu. Enfeksiyonlar birbirlerine bulaşıyordu. O yüzden bütün hastalarımıza tek kişilik odalar verelim, odaların içerisinde banyosu, tuvaleti olsun ve aileler bu şekilde rahat etsin istiyorduk’’ dedi.