Kayseri’de 6 yıl önce babaannesini öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan 24 yaşında ki Fadime Boraze’nin bugün görülen davasında hakim cinayetin işlendiği tarihte Fadime Boraze’nin 18 yaşından küçük olması gerekçesi ile verilen cezayı 10 yıla düşürdü. 6 yıl önce 28 Nisan 2012 yılında Kayseri’nin Felahiye ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda 28 aşında ki Pembe Boraze’nin kendi evinin balkonun da boğazı kesilmiş halde cesedi bulundu.

 Olay gününden birkaç gün sonra Pembe Boraze’nin otopsisinde vücudunda 12 balta ve 6 bıçak darbesi olduğu tespit edilerek raporlara geçti. Pembe Boraze’nin cinayetinden sorumlu kişi yada kişilerin bulunamaması üzerine oğlu Faruk Boraze, gelini Songül Boraze ve torunu Fadime Boraze’nin cinayetinin faillerinin bulunabilmesi için bir televizyon programına katıldıkları öğrenildi. Olayın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen cinayeti işleyen kişi yada kişilerden bir ize rastlanmamıştı. Kısa bir süre önce İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez tarafından kurulan özel ekiple dava dosyasını tekrar incelemeye alarak kurduğu özel ekiple tekrar araştırma başlattı.

 İncelemeye İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nden dedektiflerin de desteği ile geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren inceleme sonucu ilk başta ailesi ve yakın çevresinde bulunan kişilerin ifadeleri tekrardan alındı. Çapraz sorguya alınan oğlu Faruk Boraze, gelini Songül Boraze ve torunu Fadime Boraze’nin ifadelerinde çelişkili cümleler tespit eden emniyet güçleri Pembe Boraze’nin oğlu gelini ve torununu tutuklayarak cezaevine gönderildi.

 Anne ve baba serbest bırakılırken torunu olan Fadime Boraze’nin babaannesi ile arasında yaşanan tartışmadan dolayı ve babaannesinin kendisi hakkında dedikodu çıkarması iddası ile sinirlenerek cinayeti işlediği ortaya çıktı. 24 yaşında ki Fadime Boraze’nin cinayeti işlediği yaş göz önünde bulundurularak müebbet hapsi yerine ‘üst soydan akrabayı kasten öldürmek’ gerekçesi ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.