Kayseri'de 31 düzensiz göçmen yakalandı, gözaltına alınan 4 organizatör tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Kayseri ve çevre iller üzerinden geçerek yurt dışına sahte kimlik ve pasaportlar ile kaçak göçmen sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Polis ekipleri, dün akşam saatlerinde, Malatya - Kayseri kara yolu üzerinde düzensiz göçmenleri taşıdığı  ön görülen minibüs ile polis noktalarını atlatmak için ilk olarak önden gönderilen minibüse eskortluk yapan araca eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu olduğu tespit edilen 31 düzensiz göçmen yakalandı, aynı zamanda kaçakçılığı organize eden 4 kişi gözaltına alındı.Şüpheli olarak gözaltına alınan kişiler Z.A, M.B, M.N. ve A.Y. emniyette ifadeleri alındıktan , gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi kararınca tutuklandı.Malatya kara yolunda operasyon yapan KOM ekiplerince, 31 Afganistan uyruklu göçmeni, sahte belgeler ile başka ülkeye götürmek isterken yakalanıp gözaltına alınan Z.A., M.B., M.N. ve A.Y. nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak Kayseri Bünyan Cezaevi'ne gönderildi.

Göçmenlerin, yapılan işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere polis ekiplerince geri gönderme merkezine teslim edileceği öğrenildi.