Görme engelliler adına yapılmış olan satranç turnuvasında mücadele ederken aslında hiçbir engelin olmadığını herkese göstermiş oldu duygu dolu dakikalar gerçekleşti.Programı Kayseri Engelli Spor Kulüpleri Derneği ve en çok desteğini veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir otelde gerçekleşti ve çok duygu dolu anlar gerçekleşti ve aslında hiçbir engelin olmadığını gördük.

Programı Kayseri Engelli Spor Kulüpleri Derneği ve en çok desteğini veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir otelde gerçekleşti ve çok duygu dolu anlar gerçekleşti ve aslında hiçbir engelin olmadığını gördük.

 Toplam 10 şehirden gelen ve 46 görme engelli sporcular bir biriyle mücadele etti. Sporculara özel olarak satranç hazırlandı ve maçı takip etmek amacı ile görme engelli sporculardan kimi ses sistemiyle kimi de Braille alfabesiyle takip ederek oyun devam etti. 

 Gün boyu devam eden yarışmanın kazananına ödül verilecek fakat ödül 3 Aralık’ ta Dünya Engelliler gününde ödül sahibi ödülüne kavuşacak. Spor Kulübü Derneği Başkanı olan Ümmet Ekici, Türkiye genelinde yapacağımızı herkese duyurduk ve bize ulaşmak isteyen ve yarışma katılım sayısı bir çok ilden geldi. Şu an için 10 ilden toplam 46 görme engelli sporcumuz yarışmayı kazanmak amacıyla bir biriyle yarışıyor. Hava şartlarının soğuk olması ve bozuk olması nedeni ile de gelemeyen sporcularımız oldu. Ayrıca şuan yapmış olduğumuz şuana kadar yapılan ilk turnuvadır buna rağmen bir çok katılım oldu.

 Önümüzdeki yıllarda da yapacağız ve bu defa daha fazla katılmak isteyen sporcular olacaktır. En önemlisi sporcularımıza şevk olsun diye teşvik edici ödüller veriyoruz kazanana. Turnuvada birincilik kazanan sporcuya 1000 lira ikinci ye 750 lira üçüncü sporcumuza ise 500 lira ödülümüz var. Bu etkinlik yapılırken desteğini esirgemeyip yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi ve görme engelliler bize aslında hiçbir engelin olmadığını göstermiş oldu.