Kayseri’ de Fetö operasyonları halen devam etmekte olduğu görüldü. FETÖ/PYD soruşturması çerçevesinde, örgütün esnaf ve iş adamı yapılanmasında bulundukları gerekçesiyle esnaf ve iş adamları hakkında göz altı kararı ile soruşturulma başlatıldı ve polis ekipleri tarafından 11 şüpheli kişi yakalanıp emniyete götürüldü.

Kayseri’ de FETÖ operasyonuna yenisi eklenip operasyona devam edildi. Yakalanan şüpheliler göz altına alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PYD’ nin kurmuş olduğu ‘’sohbet imamları’’ toplantılarına katıldıkları ve görüşüldüğü bilgisiyle, örgüte himmet, burs, bağış ismi altında para desteği sağladıkları , FETÖ örgütüne ait vakıf, dernek ve tüzel kişiliklerde oldukları ve üyelik yaptıkları, aynı zaman da Bank Asya’ da bulunan hesap açıklıkları ve açık olan bu hesaplara yüklü bir miktar parayı aktardıkları, FETÖ/PYDE örgütene ait olan eğitim kurumlarına da çocuklarını kaydettikleri ve eğitim gördükleri gerekçesiyle de 11 esnaf ve iş adamı hakkında emniyet tarafından göz altı kararı verildi. 

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon da ekiplerin belirledikleri göz altına alınacak kişilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda H.B, İ.G., Ş.M., A.G., C.E., M.H., Ş.G., İ.A., M.Y., ve S.D.’ nin bulunduğu toplam 11 kişi yakalandı. Yakalan 11 şüpheli kişi öncelikle Kayseri Devlet Hastanesi’ ne sağlık kontrolüne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçen 11 şüpheli ardından da emniyet müdürlüğüne götürüldü. Göz altına alınan şüpheli 11 kişinin emniyetteki işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi. Başlatılan işlemlerin halen devam edildiği öğrenildi.