Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk Düşünce Derneği tarafından düzenlenen anma programında Demokrasi Şehitleri anıldı. Kültür Müdürlüğü’nde düzenlenen programda CHP İl Başkanı Ümit Özer başta olmak üzere birçok isim katıldı.

Demokrasi Şehitleri için düzenlenen anma programında Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, CHP İl Başkanı Ümit Özer, STK temsilcileri ve Türk Kadınlar Birliği Başkanı Ayşe Uzunlu protokol koltuğunda yerlerini aldı. Sırası ile kürsüye çıkıp konuşma yapan davetliler hem duygulu anlar yaşattı hem de konuşmaları ile misafirleri de duygulandırdı.

CHP İl Başkanı Ümit Özer konuşmasında ‘’ Demokrasi şehitleri tek adamlığa karşı demokrasiyi savunan her yurttaşın yüreğinde, gönlünde yaşıyor, yaşayacaklar. Ölümü yenenleri andığımız bu etkinliğimize hoş geliniz. Henüz ömrünün baharında ölüme yürürken babasına yazdığı mektupta; ‘ İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler. Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın’ sözleri ile ölümü öldüreni anıyoruz bugün. Aslında onları yaşıyoruz daha doğru bir tanım olacaktır. Çünkü bazı insanlar, yarken duruşlarıyla, yaşamlarını yitirdikten sonra da o duruşlarını yaratan idealleriyle, düşünceleri ile binlerce yürekte hayat bulur. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi. Tıpkı Deniz Gezmiş gibi. Tıpkı Gaffar Okan gibi. Tıpkı Bahriye Üçok gibi. Tıpkı Ahmet Taner Kışlalı gibi. Tıpkı Muammer Aksoy gibi. Ve evinin önünde hunharca katledilen, yobazların, hırsızların, çetelerin, devlet düşmanlarının korkulu rüyası darbecilerin Sakıncalı Piyadesi usta gazeteci Uğur Mumcu gibi…’’ diyerek herkesin yüreğine dokunan bir konuşma yaptı.