Türkiye genelinde 11 Ekim’de 11 milyon fidan dikilmesi için başlatılan çalışmaya Kayseri Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Geleceğe Nefes projesi kapsamında Akçatepe bölgesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. 100 bin fidanın dikildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ‘’Kayseri’nin daha çevreci ve daha yeşil bir kent olması için yıl boyunca fidan dikimlerimiz devam edecek’’ dedi.

Akçatepe’de yapılan fidan dikimi törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Garnizon Komutan Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Melikgazi Belediye Başkanı Muıstafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dikilen fidanların bakımı için de el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Peygamberimizin “Kıyamet kopacak olsa da elinizdeki fidanı dikin” sözünü hatırlatarak, bu felsefeyi asla göz ardı etmediklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, yıllardır Kayseri’yi daha çevreci ve daha yeşil hale getirmek için çalıştıklarını, daha önce 8-10 park varken 1994’ten sonra yapılan çalışmalarla şimdi binlerce parktan söz edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından saat 11.11’de başlayan çalışmalarla Akçatepe bölgesine 100 bin fidan dikildi. Geleceğe Nefes kampanyasında ise Kayseri’de yaklaşık 500 bin fidan toprakla buluştu.