Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen arkeoloji çalışmalarında 7.5 milyon yıllık fosiller bulunmuştu. Taşhan bölgesinde bulunan fosiller için Paleontoloji Müzesi kurulmasına karar verildi. 7.5 milyon yıllık tarihin Kayseri'de yaşayacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ''Eski Arkeoloji Müzesini Palenontoloji Müzesi'ne dönüştürme kararı aldık. Modern ve zengin bir müze oluşturarak tarihi değerlere sahip çıkacağız'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Kayseri Kalesi içerisindeki modern müze binasına taşınmasını ardından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen eski Arkeoloji Müzesi binasının yeni fonksiyonu ile ilgili bir sunum yapıldı. 

Taşhan bölgesindeki kazılar sonucu çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Kayseri Paleontoloji Müzesi için yapılan sunumda, müze içerisindeki sergi alanları ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE ÇIKARILDI

Dünyanın en iyi korunmuş fosilleri Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kazılarla gün yüzüne çıkarıldı. 7,5 milyon yıllık fosiller dünya doğa tarihçilerinin de büyük ilgisini gördü. Kayseri Bilim Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan laboratuvarda güçlendirilerek sergiye hazır hale getirilen fosillerin bir bölümü yine Kayseri Bilim Merkezi’ndeki sergi alanlarında sergilendi.