Kayseri'de seyyar satıcılık yapanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne gelip eylem yaptılar. Son dönemlerde kendilerine gösterilen tepkiye karşı sessiz kalamayan seyyar satıcılar yaşanan olaylara tepki gösterdi ve eylem yaptılar. Seyyar satıcı olan Ahmet Kuzulu ise detaylı açıklama yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapmak için toplanan seyyar satıcılar,  yaşanan olaylara tepki gösterdi ve eylem yaptılar. Gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belediyenin önünde açıklama yapan  seyyar satıcı Ahmet Kuzulu,

-"Bizi de anlayan bir kesim olmalı, bu kadar katı olmamak gerekir. 15 ton karpuzu alacağız, zabıtada gelip bunu kepçeyle alarak bir dağın başına atacak. Bu ne vicdana sığar, ne dine sığar ne de imana sığar. Biz belediyenin önüne tezgahımızı açıp, satış yapalım demiyoruz. Şuanda lüks yaşayanlar dar gelirlinin halinden anlamıyor. Marketten ürün alamayan vatandaşlarımıza biz poşet poşet veriyoruz" şeklinde konuşma yaptı.

 Hayrettin Çavuş ise:

- "Seyyar satıcılık Osmanlı döneminde bile vardı. Padişahların yanında seyyar satıcılık yapılıyordu. Osmanlı'dan gelen bu geleneği belediye başkanlarımız 2 senedir bize zulmederek katlediyorlar. Bizi çok düşük bir vatandaşlar görüyorlar. 3 tane arabam var, 3'ünde de belediyeden icra var. Bizler evimize ekmek götürmek zorundayız" sözlerini dile getirdi.

Seyyar satıcılığa izin verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne gelen seyyarların temsilcileri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'na katılmak için Ankara'da bulunduğu için Genel Sekreter Hüseyin Beyhan onun yerine seyyar satıcılarla görüştü. Şehrin genelinde seyyar satıcılık yapan seyyar satıcılar Genel Sekreter Beyhan'a belediyeden isteklerini dile getirdiler.

 Seyyar satıcılar toplanarak satışlarına izin verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne gitiler. Seyyar satıcılarla görüşen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, seyyar satış yapmanın yasak olduğunu belirtti. Fakat hiç kimseyi mağdur etmeme anlayışı içerisinde semt pazarlarında iş yapabilmeleri için uğraşacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, satıcıların isteği üzerine kanun ve yönetmeliklere göre seyyar satıcılık yapmanın yasak olduğunu söyledi; ancak şehirde yaşayan hiçbir ferdi mağdur etmek istemediklerini belirtti. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadıklarını, sadece kanun ve yönetmelikleri uyguladıklarını dile getiren Hüseyin Beyhan, geçen hafta Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve diğer esnaf temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısında da Kayseri'de seyyar satıcılığın yapılmaması yönünde karar alındığını ziyaretçilere hatırlattı. Hüseyin Beyhan, seyyar satıcılık yapan vatandaşlara  uygun semt pazarlarından yer vermek için uğraşacaklarını söyledi.