Kayseri'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Ak parti'den seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , verilen mücadelede halka ve şehre destek olmak için vaatler verdi ve konuşmalar yaptı. Seçimde ise Kayseri halkının desteğini alarak kazandı , yeni görev yerini Ak parti'li eski Belediye Başkanı olan Mustafa Çelik'ten devir aldı.

15 Şubat 2015 tarihinden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Mustafa Çelik , 150 yıllık Belediye tarihinin 43 . Başkanı olarak görevini gönüllü ve huzurlu bir şekilde devrettiğini söyledi. Bahaneler üretmeden , sorun yaratmadan çalışarak Kayseri'ye önemli şeyler kazandırdıklarını söyleyen Mustafa Çelik  ;

- "Mesai arkadaşlarıma , hükümetimize ve bize güç veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Rabbim tüm belediye başkanlarımızın yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devrir alan Memduh Büyükkılıç ise şu sözleri dile getirdi ;

- " Bu ortamı sağlayan herkese ve bizlere güvenen Kayserimizin güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Biz beraberiz ve aileyiz , 16 Belediye Başkanımıza da başarılar diliyorum. Üstlendiğimiz yükün farkındayız. Ekibimiz , birikimimiz ve siyasi gücümüzle çalışarak hep beraber , el ele ,gönül gönüle daha güzel günlere yürüyeceğiz." diye konuştu.