Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kayseri Bilim Şenliği için geri sayım başladı. 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Kayseri 4. Bilim Şenliği’nde 100’e yakın bilim atölyesi kurulacak. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında yapılacak şenlik Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşlara açık olacak olan Kayseri Bilim Şenliği’nde temizlik robotu, da vinci köprüsü, pipek kulesi gibi etkinlikler yapılacak.

27 Eylül Cuma günü Kayseri Bilim Merkezi’nde başlayacak ve üç gün sürecek olan Kayseri Bilim Şenliği birbirinden farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak. TÜBİTAK 4007 bilim şenlikleri çağrısı kapsamında desteklenen 4’üncü Kayseri Bilim Şenliği, 100’e yakın atölye ile bilim meraklılarını bir araya getirecek.

Üç gün sürecek Bilim Şenliği süresince bilim gösterileri, sahne gösterileri, ve farklı temalarda etkinlikler yapılacak. Kimyasal Reaksiyonlar, Volkanik Patlama, Balon Araba, Mini Hortum, Temizlik Robotu, Mikroskop Dünyası, Da Vinci Köprüsü, Manyetik Toplarla Geometri, Origami Atölyesi, Pipet Kulesi gibi pek çok ilgi çekici etkinliğin yapılacağı Bilim Şenliği, 10.00-16.00 saatleri arasında gezilebilecek.