Kayseri’de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe mesaiye başlayarak giren emekçi kadın işçiler parklar, ağaç çevrelerini çiçeklerle süsleyip kenti güzelleştirdiler.

Kayseri’nin emekçi çalışanları Kadınlar Gününe mesai ile başladılar. Özellikle refüj, park bahçe gibi ağaçlandırma ve çiçeklerle süsleme yaparak Kayseri’nin güzelliğine güzellik kattılar. Büyükşehir Belediyesi Kayseri Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere farklı farklı bütün alanlara çiçeklerle süsleme yaptılar. Bugün için özellikle kadın işçileri bir araya getiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı toplanan kadın işçilerin Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak çiçekler dağıttılar.

Rengarenk çiçekleri meydanlarda bulunan park, refüj gibi yerleri süslediler. Bugünün en anlamlı toplanmasını yapan ekmek parası için bu özel günde kendi günlerinde çalışan, çalışmak zorunda kalan emekçi kadınlara taşeron şirket sahibi Sibel Gül ‘’Çiçek gibi kadınlarla Kayseri’yi daha da güzelleştiriyoruz. Bu özel günde emekçi olan tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Ama kadına yönelik şiddetin arttığı bu son dönemlerde kadınlar için her gün özel olmalı. Senede bir gün değil kadınlarımızı her gün özel hissettirmeliyiz. Kadınlar gününde dileğimiz kadına yönelik her türlü şiddetin önlemesi ve kadınlarımızın hak ettikleri değeri görmesidir’’ dedi.